martes, 16 de diciembre de 2014

Papitu: sàtira, erotisme i provocació (1908-1937)

El Papitu fou una revista satírica que va néixer l’any 1908 de la mà de Feliu Elias “Apa”. Fill d’una família oriünda de Sabadell, «home enormement cultivat» segons el descriu Josep Pla, “Apa” s’envolta d’un grup d’escriptors i artistes, molts dels quals van protagonitzar el Noucentisme, per fundar aquesta revista. Malgrat la qualitat de la publicació, “Apa” se n’ha de desfer i la publicació s’empalta cada vegada més de “verdor”.

S’acaba d’editar un llibre que repassa la història del Papitu i dels seus creadors (la portada del llibre mostra l'etapa de "verdor" per la que és coneguda). El pes més important del contingut l’ha portat en Jaume Capdevila “Kap”, premi Gat Perich 2006 d’humor gràfic, dibuixant d’humor (publica a "La Vanguardia", "El Triangle", "El mundo deportivo"...) i gran divulgador de la premsa satírica. També hi col·laboren en Josep Maria Cadena i Lluís Solà Dachs. En Kap em va demanar d’escriure el capítol dedicat al seu creador, l’Apa. Així, comparteixo pàgines amb veritables “monstres” del tema i autors de referència com Josep Maria Cadena, Lluís Solà i Dachs i el mateix Kap.

Aquest proper dissabte 20 de desembre a les 11 del matí, en Kap i jo mateix presentarem el llibre a la llibreria Norma Comics de Sabadell (al carrer Sant Antoni). Hi esteu tots convidats.
Ninotaire

No hay comentarios:

Publicar un comentario